Показать сообщение отдельно
Старый 06.03.2015, 20:17   #152
artelisavet
Профи
 
Регистрация: 28.04.2013
Сообщений: 459
Сказал(а) спасибо: 0
Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении
Настроение: Bitchy
Вес репутации: 212
artelisavet на пути к лучшему
По умолчанию Ответ: Галерея "Елисаветград"

Галерея «Єлисаветград» відсвяткувала свою четверту річницю. Незважаючи на те, що перша в місті приватна галерея відкривалась з самого початку як місце де можна подивитись і придбати тільки живописні полотна, «Єлисаветград» стала своєрідною культурною меккою Кіровограда. Тут збираються поети, музиканти, художники, фотографи, зрештою просто любителі мистецтва. Відсвяткувати своє четверте День народження галерея вирішила теж культурно. Між тим не без сюрпризів, адже до чергової річниці в галереї «Єлисаветград» презентував свою першу виставку її власник Микола Цуканов.
Докладніше в розділі Галерея «Єлисаветград» відсвяткувала день народження відкриттям нової виставки (ФОТО) — Інформаційний портал Кіровоградщини - Гречка - Новини Кіровоград на сайті gre4ka.info

Презентація виставки перетворилась на справжнє день народження – з подарунками, вітаннями, піснями, тістечками. Подякувала за дружбу і співпрацю і сама галерея. Микола Цуканов подарував музеям Кіровограда, а також обласній бібліотеці ім.. Д. Чижевського полотна, на яких зображене наше місто.
«Я не готувався до цієї виставки довго. Я не колекціонував спеціально фотографії. Я зібрав кадри, зроблені за багато років у різних поїздках. Сьогодні це не просто виставка, це можливість привабити увагу людей, які вміють робити так само, - розповідає Микола Цуканов. - Вони так само можуть прийти сюди, показати свої роботи, адже це вміє кожен. Я ж сам не фотограф, я роблю знімки так само як і тисячі людей, в яких є фотоапарат. Я не хочу, щоб ці фотографії були на флешках, хочу щоб їх дарували людям. Я завжди намагаюсь зарядити людей, які знаходяться поруч, позитивом. Зробити це можна тоді, коли таким показуєш себе».
За чотири роки існування галереї у Кіровограді стали популярними такі формати зустрічей як Битви поетів та музикантів, камерні музичні вечори, презентації різноманітних проектів. Сам Микола Цуканов разом з сином Глібом разом у фотографіях відкривають кіровоградцям Україну: її цікаві місця, культуру, людей, історію. І попереду не менш цікаві проекти, обіцяє власник галереї:
«Галерея живе і буде жити, поки живу я. Я впевнений, що сьогодні аура і позитив нашої галереї все більше і більше приваблює увагу кіровоградців. І найголовніше цим позитивом ми заряджаємо дітей, які приходять до нас і отримують перші навички спілкування з мистецтвом».
Цікаво те, що до такого успіху та популярності із самого початку працівники галереї не прагнули. Галерея еволюціонувала разом з культурним простором міста.
«Ми змінюємо формат еволюціонуючи. З самого початку ми планували, що в цих стінах буде лише живопис. Сьогодні ми подружились із фотографами міста, любителями історії, з культурними діячами. І найголовніше ми привабили до мистецтва і тих, хто нічого ще в ньому не розуміє – дітей. І зараз наш формат змінився. Мені хочеться щоб в галерея продовжувала дивувати кіровоградців, але я категорично проти того, щоб фотографії демонстрували все, що пов’язано з насиллям» - зауважує Микола Цуканов.
Зрештою, найближчим часом Цуканови обіцяють іще декілька цікавих проектів. Один із них, найближчий та найочікуваніший, - Гліб Цуканов презентує чергову виставку фотографій, що були зроблені за 4 роки існування «Єлисаветграда». На світлинах будуть лише обличчя друзів, колег і відвідувачів галереї.





artelisavet вне форума   Ответить с цитированием