PDA

Просмотр полной версии : Чи варто обирати vps hosting з панеллю VirtualMin?

alekseyh
08.05.2025, 19:10
Чи дійсно варто обирати VPS-хостинг з панеллю VirtualMin? Я наразі в пошуках стабільного та зручного рішення для розміщення кількох сайтів, і бачу, що багато хто радить саме такий варіант. Але цікаво почути реальні думки людей, які вже користувалися, бо не хочеться витрачати час і кошти дарма. Наскільки ця панель зручна для налаштувань? Чи потребує глибоких технічних знань, чи підходить навіть для тих, хто має лише базове уявлення про адміністрування серверів?

Marshal
Я користувався VPS із панеллю VirtualMin приблизно рік і можу сказати, що рішення непогане, особливо якщо хочеться мати контроль без надмірної складності. Інтерфейс доволі інтуїтивний, але деякі налаштування потребують уваги. Спочатку було трохи незрозуміло, як керувати правами доступу для різних доменів, але після кількох спроб усе стало на свої місця. З позитивного — панель досить легка, не перевантажує систему, підтримує багато функцій, ідеально підійде для невеликих або середніх проєктів.

kirillovik
Маю досвід з VirtualMin на одному з проєктів, який обслуговую. Загалом враження позитивні, хоча спочатку здавалося, що буде складніше. Найбільше сподобалося, що є гнучкість у налаштуваннях — можна вручну вказувати майже всі параметри, що важливо для специфічних потреб. Звичайно, довелось трохи погуглити, бо деякі функції заховані не в найочевидніших місцях. Але якщо маєш базове уявлення про роботу веб-серверів, то розібратися не проблема. Зручна для тих, хто хоче щось більше за shared-хостинг, але ще не готовий до повноцінного root-управління.

Сифон
08.05.2025, 19:11
Працюю з кількома хостингами вже понад п’ять років, і коли мені потрібно було рішення для нових клієнтських сайтів, я обрав vps hosting (https://www.hostzealot.com.ua/vps/panel-virtualmin) з панеллю VirtualMin від HostZealot.
Скажу чесно — був приємно здивований, наскільки ця панель добре оптимізована. Вона дає повноцінний контроль, при цьому не змушує сидіти з документацією годинами. Дуже зручно створювати нові віртуальні сервери, керувати поштою, DNS і базами даних — усе в одному місці. Особливо важливо, що сервер працює стабільно, а панель не падає після оновлень. Також радує, що ресурси не з’їдаються самою панеллю. Це реально варіант для тих, хто хоче ефективно працювати з клієнтськими проєктами або невеликим SaaS без головного болю.
https://www.hostzealot.com.ua/front/img/main/form/need_form.svg