PDA

Просмотр полной версии : Краків-Львів - хто їздив, як зараз із чергами на кордоні?

kirillovik
17.10.2025, 16:26
Планую повертатися до Львова з Кракова найближчими днями. Хто їздив нещодавно, яка зараз ситуація на кордоні? Чи великі черги на в'їзд в Україну? Бо пам'ятаю, як раніше можна було простояти дуже довго. Хочеться зрозуміти, на який час у дорозі реально розраховувати, а не той, що пишуть у розкладах.

muinoskov
Загалом, на в'їзд в Україну ситуація зазвичай краща, ніж на виїзд. Але це все одно залишається лотереєю. Якщо потрапити на перезмінку або перед вами буде кілька великих автобусів, можна застрягти. Найкраще їхати вночі, тоді є шанс пройти контроль за 2-3 години. Вдень і особливо на вихідні завжди гірше.

kirillovik
А який пункт пропуску зараз менш завантажений? Чи всі їдуть через Шегині? Я чув, що для легкових авто та мікроавтобусів є інші варіанти, де можна проїхати швидше. Чи варто шукати саме такого перевізника, який їде не стандартним маршрутом великих автобусів, щоб зекономити час на кордоні? Бо для мене кожна година важлива.

muinoskov
17.10.2025, 16:27
Так, великі рейсові автобуси майже завжди їдуть через Краківець або Шегині, де і збираються найбільші черги.
Якщо час критичний, однозначно краще обирати перевізників на бусах чи легкових авто. Вони більш гнучкі і часто їдуть через менш завантажені пункти пропуску, як Грушів чи Смільниця. Я коли востаннє повертався, спеціально шукав такий індивідуальний трансфер. До речі, можеш глянути варіанти поїздки за напрямком Краків Львів stransfer.com.ua/uk/populyarni-napryamky/lviv/krakiv-lviv/stransfer.com.ua/uk/populyarni-napryamky/lviv/krakiv-lviv/ я тоді через схожий сервіс S-Transfer їхав. Вони якраз на такому спеціалізуються.
Це не гарантує проходження кордону за годину, але шанси простояти менше значно вищі, ніж у великого автобуса. У будь-якому випадку, раджу закладати на поїздку хоча б 8-9 годин, щоб мати запас часу.
i.ibb.co/dsgTQB07/Image.png