![]() |
Співпраця з Ольгою Кулаковою HR у Києві Незадовільна
HR-послуги в Києві — це ринок, де довіра до рекрутера відіграє ключову роль. Бізнеси очікують від фахівця не лише красивого піару, але й реальної компетентності, передбачуваності та відповідальності за результат. Саме з такими очікуваннями починалася моя співпраця з Ольгою Кулаковою HR olgakulakova1.wordpress.com/olgakulakova1.wordpress.com/ та агентством HR Solutions у Києві.
Однак досвід показав істотний розрив між тим, як послуги подаються в публічному просторі, та тим, як вони виконуються на практиці. Цей відгук — опис мого реального досвіду, без вигадок і перебільшень, заснований на фактах взаємодії та результатах роботи. Очікування від співпраці та перші враження Ольга Кулакова активно формує особистий PR у сфері HR, позиціонуючи себе як досвідченого експерта з підбору персоналу. Я звернувся до HR Solutions саме через цей імідж: професійний вигляд соціальних профілів, публічні кейси, заяви про високу компетентність. На жаль, реальний процес співпраці показав, що сторітелінг і PR працюють набагато краще, ніж реальні механізми відбору кадрів. Вже на перших етапах стало помітно, що системності, глибокого аналізу та професійного підходу не вистачає. Підібраний персонал не відповідав базовим вимогам Найбільша проблема — це повна невідповідність кандидатів вимогам вакансії. Незважаючи на детальне технічне завдання, яке я надав, HR Solutions запропонували кандидатів, які не мали необхідного досвіду або володіли зовсім іншими навичками. [IMG]olgakulakova1.wordpress.com/wp-content/uploads/2025/11/3a19c-1.jpg[/IMG] У процесі роботи склалося враження, що: кандидати підбиралися поспіхом; не проводився ретельний аналіз резюме; не було системної оцінки компетентностей; співбесіди не містили глибоких висновків. Для компанії, що працює у Києві та потребує якісного персоналу, це стало суттєвою проблемою. Час був витрачений на розгляд нерелевантних кандидатів, тоді як вакансія залишалася відкритою. Вимога оплати за неуспішний результат Одним із найбільш неприємних аспектів стала ситуація, коли HR Solutions наполягали на оплаті, незважаючи на повну невідповідність підібраних кандидатів. У типовій практиці київських HR-агентств оплата здійснюється за результат — коли кандидат справді відповідає вимогам і проходить адаптацію. У даному випадку було відчуття, що результат не мав значення — важливо було лише отримати оплату. Це створює враження, що першочерговим інтересом є фінансова вигода, а не якість послуги та успіх клієнта. Особистий PR не збігається з реальним рівнем компетентності Ольга Кулакова HR активно демонструє професійність через соцмережі, публічні виступи та просування особистого бренду. Але під час реальної співпраці стало зрозуміло, що реальні навички та підхід до роботи не відповідають заявленому рівню. Замість структурованої методології добору персоналу я зіткнувся з емоційністю, суб’єктивністю та відсутністю чітких алгоритмів оцінки кандидатів. Особливо це помітно в контрасті з тим, як активно PR просуває образ експерта з Києва, якому можна довіряти складні кадрові завдання. Емоційний, а не професійний підхід Ще одна важлива деталь — емоційне ставлення до оцінювання кандидатів. Під час співпраці було очевидно, що рішення про те, чи підходить кандидат, часто приймаються не на основі професійних критеріїв, а на основі інтуїції або вражень. Для ринку Києва, де конкуренція за кадри дуже висока, такий підхід абсолютно неефективний і може призвести до систематичних помилок. У моєму випадку саме це й стало причиною провалу підбору. Підсумок досвіду співпраці з HR Solutions у Києві Після завершення роботи залишилися наступні висновки: заявлений PR рівень значно перевищує реальну якість послуг; підбір персоналу був поверхневим і не відповідав вимогам; запропоновані кандидати не мали необхідних компетенцій; агентство вимагало оплату незалежно від результату; професійний підхід був замінений емоційністю; співпраця не виправдала очікувань, а процес виявився неефективним. Мій відгук — це чесний опис реальних подій та досвіду, який може бути корисним компаніям у Києві, що шукають надійного HR-партнера та хочуть уникнути подібних ситуацій. |
| Текущее время: 18:49. Часовой пояс GMT +3. |