Уряд наведе лад в системі охорони здоров’я
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко зазначає, що її уряд прикладає максимум зусиль для стабілізації діяльності і реформування вітчизняної системи охорони здоров'я.
"Ми робимо суттєві кроки для наведення ладу в системі охорони здоров’я", - заявила Юлія Тимошенко під час робочого візиту до Автономної Республіки Крим.
Прем’єр-міністр, зокрема, нагадала, що з 1 січня працівники української системи охорони здоров’я отримуватимуть доплату за стаж роботи.
Крім того, Юлія Тимошенко вручила медичним установам Криму сертифікати на медичне обладнання, зокрема, документи на апарати штучної вентиляції легенів та на автомобілі невідкладної медичної допомоги, назвавши виділення коштів на ці потреби надзвичайно важливим кроком для реформ у системі охорони здоров'я.
Як відомо, з середини грудня в Україні діє Рада з питань реформування системи охорони здоров’я при Кабінеті Міністрів, яку очолює Прем'єр-міністр. "Ми будемо намічати усі невідкладні кроки, готувати необхідні проекти законів та рішень і дійсно готувати усю систему охорони здоров’я до фундаментальних реформ, включаючи введення страхової медицини", - анонсувала Юлія Тимошенко діяльність новоствореного органу.
|