Показать сообщение отдельно
Старый 06.01.2010, 13:25   #11
kinder
Профи

Поблагодарили 2 раз(а) в 2 сообщениях
Вес репутации: 303
kinder на пути к лучшему
По умолчанию Ответ: 2010-й. Рік прийняття рішень і успіху

Уряд підтримує науковий розвиток біотехнологій

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що одним з головних пріоритетів діяльності уряду стане підтримка науки у сфері розвитку біотехнологій.

"Зараз одна з стратегій уряду, і думаю, що одна з стратегій держави, одною з головних національних стратегій мусить стати розвиток біотехнологій в нашій країні. У нас залишаються достойні бази для розвитку цього наукового напрямку", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні під час урочистого відкриття Міжвідомчого науково-експериментального центру з вивчення інфекційних хвороб, спільних для людей і тварин.

За словами Прем'єр-міністра, у складі цього центру також створено спеціальну лабораторію європейського класу з розробки медичних препаратів та вакцин для боротьби з інфекційними захворюваннями.

Крім того, Юлія Тимошенко повідомила, що завдяки зусиллям науковців центру на чолі з доктором ветеринарних наук Анатолієм Завірюхою розроблено препарат "Лейкозав", який вже зараз проходить практичне клінічне випробування з профілактики та лікування онкологічних захворювань, а також ВІЛ-інфекції СНІД.

У свою чергу, автор-розробник препарату Анатолій Завірюха додав, що у клінічних випробуваннях беруть участь волонтери, які звернулися по допомогу на третій-четвертій стадії розвитку захворювань. "Це ті, які пройшли хіміотерапію, опромінювання, гама-терапію і інші традиційні методи лікування, які застосовуються у медичній онкологічній практиці", - повідомив він.

За словами науковця, препарат вже добре себе зарекомендував. Після завершення клінічних випробувань за результатами відповідної процедури Міністерства охорони здоров'я препарат буде рекомендовано для запровадження в клінічну практику, - зазначив Анатолій Завірюха.

"Я думаю, що 2010 рік стане ключовим для завершення до клінічних та клінічних випробувань", - підкреслив перший заступник Міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець.
kinder вне форума   Ответить с цитированием