Показать сообщение отдельно
Старый 02.02.2010, 09:00   #7
spasatel
Местный

Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении
Вес репутации: 299
spasatel на пути к лучшему
По умолчанию В Україні діятиме система обов’язкового медичного страхування

Кандидат на посаду Президента України Юлія Тимошенко вважає, що впровадження обов’язкового медичного страхування стане найбільш суттєвим кроком у реформуванні системи охорони здоров'я.

"Безкоштовний доступ до медичних послуг – це не значить, що системі охорони здоров'я ніхто не буде платити. Нам потрібно перейти на систему обов’язкового медичного страхування. І це вже – той напрямок, який передбачений в проекті закону, що вже знаходиться у парламенті", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні у ефірі Першого національного телеканалу.

Глава уряду підкреслила, що запровадження обов’язкового медичного страхування не означатиме підвищення податкового тиску на підприємства. "Для працюючих та неповнолітніх дітей в працюючих родинах медичну страховку оплачуватимуть роботодавці, але за рахунок зниження податку. Для людей, які не працюють, або для пенсіонерів таке обов’язкове медичне страхування буде оплачувати держава", - пояснила вона.

Юлія Тимошенко додала, що медичне страхування гарантуватиме наявність в медичних закладах необхідних ліків та матеріалів. "Наявність в руках у людини медичної страховки і є прямим доступом до безкоштовної медицини. У той же час, медична страховка – це гарантована оплата за послуги медичних закладам, всім лікарням, в тому числі і частині профілактичних закладів. І це достойна заробітна плата медичним працівникам", - вважає кандидат в Президенти.

Як відомо, реформування української системи охорони здоров'я є одним з головних пріоритетів діяльності чинного Прем'єр-міністра, кандидата в Президенти Юлії Тимошенко.
spasatel вне форума   Ответить с цитированием