Хто ставив дуги безпеки на мото реально рятують при падінні чи так, для виду?
Придбав свій перший дорожній мотоцикл і зараз активно заглиблююсь у тему екіпірування та додаткового захисту для техніки. Постійно бачу на дорогах байки з великими залізними конструкціями з боків. Хотілося б почути реальні відгуки від тих, хто вже має досвід експлуатації. Підкажіть, будь ласка, чи дійсно ці дуги безпеки реально рятують при падінні на бік під час падіння чи ковзанки, чи вони несуть виключно декоративну функцію для створення агресивного вигляду? Хвилююся, що під час падіння на швидкості вони можуть навпаки вигнутися і пошкодити кришку картера або навіть деформувати саму раму мотоцикла, що призведе до дорогого ремонту. Чи варто взагалі витрачати на це гроші, якщо їжджу переважно акуратно по місту, іноді виїжджаю на трасу? Поділіться досвідом, у кого були реальні інциденти на асфальті, як себе показав такий захист?
Re: Хто ставив дуги безпеки на мото реально рятують при падінні чи так, для виду?
Скажу так, правильна геометрія та якісний товстостінний метал вирішують усе. Декоративні хромовані цацьки, які кріпляться в однудві точки на тонких болтах, справді можуть скластися і пробити двигун під час першого ж ковзання. Проте грамотно розрахована багатовісна конструкція приймає весь основний удар на себе, розподіляючи енергію та захищаючи не лише дорогий пластик, але й твої ноги від затискання під кількасоткілограмовим байком. Особисто перевіряв ефективність під час хайсайду на швидкості близько шістдесяти кілометрів за годину. Мотоцикл просто прокотився на боці по асфальту, зчесавши лише захисний слайдер та край труби. Двигун і радіатор залишилися абсолютно неушкодженими, я підняв апарат і спокійно поїхав далі. Головне обирати міцні суцільнотягнуті труби з надійним триточковим кріпленням до силових елементів рами, а не вірити дешевим підробкам із сиромітного заліза, які гнуться від легкого натискання рукою.
Re: Хто ставив дуги безпеки на мото реально рятують при падінні чи так, для виду?
Тепер ситуація стає набагато зрозумілішою. Тобі реально пощастило, що захист відпрацював на всі сто відсотків і вберіг техніку та здоров'я під час такого неприємного падіння. Після твоєї історії я остаточно вирішив, що економити на цьому точно не буду, адже ремонт пластику чи заміна пошкодженого мотора вийде в рази дорожче, ніж покупка якісних залізяк. Проте тепер виникає логічне та цілком закономірне питання: де взагалі шукати такі надійні варіанти? Як серед величезної кількості пропозицій обрати саме ту конструкцію, яка зроблена з нормального товстого металу, має правильні точки кріплення і не підведе в екстремальній ситуації? Дуже не хочеться натрапити на красиву, але абсолютно марну бутафорію, яка трісне під час першого ж завалу на парковці. Можеш порадити перевірене місце чи конкретну платформу, де продають сертифіковані та дійсно перевірені часом вироби під конкретні моделі байків?
Цитата:
Сообщение от dobronravov
Тепер ситуація стає набагато зрозумілішою. Тобі реально пощастило, що захист відпрацював на всі сто відсотків і вберіг техніку та здоров'я під час такого неприємного падіння. Після твоєї історії я остаточно вирішив, що економити на цьому точно не буду, адже ремонт пластику чи заміна пошкодженого мотора вийде в рази дорожче, ніж покупка якісних залізяк. Проте тепер виникає логічне та цілком закономірне питання: де взагалі шукати такі надійні варіанти? Як серед величезної кількості пропозицій обрати саме ту конструкцію, яка зроблена з нормального товстого металу, має правильні точки кріплення і не підведе в екстремальній ситуації? Дуже не хочеться натрапити на красиву, але абсолютно марну бутафорію, яка трісне під час першого ж завалу на парковці. Можеш порадити перевірене місце чи конкретну платформу, де продають сертифіковані та дійсно перевірені часом вироби під конкретні моделі байків?
Знайти оригінальну та надійну продукцію зараз дійсно непросто через купу підробок, але вихід є. Обираючи захист, завжди дивись на специфікації, товщина стінки труби має бути не менше двохтрьох міліметрів, а фарбування порошковим, щоб конструкція не заіржавіла після першого дощу. Якщо шукаєш місце, де представлений величезний асортимент сертифікованих товарів від провідних брендів із гарантією якості, щиро раджу завітати в спеціалізований інтернетмагазин MexaldShop.
Там працюють тямущі хлопці, які самі крутяться в мотоциклетній темі, тому вони допоможуть підібрати ідеальний варіант саме під твою модель і рік випуску байка. У них можна замовити фірмові дуги безпеки на мотоцикл які розроблені з урахуванням усіх зон деформації та розподілу навантаження. Якісна конструкція монтується чітко в штатні заводські місця без будьякого колхозу, зварювання чи свердління рами, а в комплекті завжди йде весь необхідний міцний кріпильний метиз. Окрім захисту двигуна, такі клітки суттєво полегшують підйом мотоцикла, якщо він раптом завалиться набік, оскільки створюють додаткову точку опори і не дають йому лягти плазом на асфальт. Заходь на сайт MexaldShop, дивись каталоги, порівнюй характеристики і замовляй доставку це перевірений варіант, де ти точно не купиш підробку з тонкої бляхи, яка трісне при першому ж падінні. Безпека та цілісність техніки точно варті таких інвестицій, тому купуй якісне одразу і катайся із задоволенням та спокійною душею.