Дівчата, привіт! Останнім часом відчуваю втому, нестабільний гормональний фон і порушення циклу. Думаю, що це пов’язано зі стресом і неправильним харчуванням. Лікар порадив підтримувати організм природними засобами, але я поки не знаю, що вибрати. Чула про фітоестрогени, які допомагають жінкам у будь-якому віці, але не зовсім розумію, як вони працюють.
Можу порекомендувати звернути увагу на Шатаварі чурна – це один із найпопулярніших аюрведичних засобів для жіночого здоров’я. Його використовують не тільки в Індії, але й у китайській медицині. Основна дія Шатаварі – це підтримка гормонального балансу завдяки природним фітоестрогенам. Він допомагає стабілізувати менструальний цикл, сприяє підвищенню фертильності та полегшує симптоми ПМС і менопаузи. Крім того, цей засіб чудово зміцнює імунітет, має антиоксидантний ефект, покращує травлення і навіть сприяє омолодженню. Особливо корисний для жінок у дітородному віці, а також після 40 років, коли починають змінюватися гормональні процеси. Я приймала Шатаварі у вигляді порошку (чурна), розводила його в теплому молоці – ефект був помітний вже через місяць. Відчувала себе більш енергійною, перестали бути різкими зміни настрою, нормалізувався цикл.