Форум города Днепр (Днепропетровска)
Форум города Днепр

Вернуться   Форум города Днепр (Днепропетровска) > ГОРОД ДНЕПР > Новости > Политика

Политика Все политические дебаты города Днепропетровска, Украины и мира

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 05.02.2010, 09:00   #1
spasatel
Местный

Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении
Вес репутации: 299
spasatel на пути к лучшему
По умолчанию Зміни до виборчого Закону застосувати не можна

Ренате Вольвенд:Маю надію, що зрештою вирішальним буде саме слово виборця

Доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи по Україні Ренате Вольвенд вважає, що зміни до Закону про вибори Президента, внесені напередодні повторного голосування, не мають бути застосовані у неділю, 7 лютого, оскільки у такий стислий термін, який залишився до дня голосування, неможливо провести належну роз’яснювальну роботу серед усіх пересічних співробітників виборчих комісій.

"Я очікую на зустріч з представниками Центральної виборчої комісії, аби запитати їх: як вони збираються належним чином роз’яснити законодавчі зміни на місцях? Я спробую пояснити, що прийняті в останній момент зміни не можна застосовувати. У мене є побоювання, що через законодавчий безлад українські суди стануть найбільш завантаженими судами в Європі", - заявила Ренате Вольвенд в інтерв’ю "Німецькій хвилі".

При цьому Ренате Вольвенд закликала українців у неділю, 7 лютого, у будь-якому разі прийти на виборчі дільниці. Це єдине, що громадяни можуть зробити для подальшої демократизації своєї країни, - переконана вона.

"Я сподіваюсь, що голосування пройде так, як і в першому турі, а саме: чесно, вільно і прозоро. Маю надію, що зрештою вирішальним буде саме слово виборця, яке він скаже на виборчих дільницях", - підсумувала доповідач ПАРЄ.

Як відомо, 3 лютого Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон "Про внесення змін до Закону України "Про вибори Президента України", внесений представниками Партії регіонів. За таке рішення проголосували 233 народних депутати.

У свою чергу, Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко виступила із заявою, в якій, зокрема, підкреслила, "Я хочу, щоб весь світ знав, хто і на яких підставах руйнує народжені паростки демократії в Україні. Я хочу, щоб весь світ знав, що чесним виборам в Україні прийшов кінець. І хочу, щоб світ, так само, як і всі громадські організації, всі демократичні люди в нашій державі, дали свою оцінку".

Попри заклики Юлії Тимошенко, сьогодні, 4 лютого, чинний Президент Віктор Ющенко підписав Закон про внесення змін до виборчого законодавства.
spasatel вне форума   Ответить с цитированием
Ответ