Форум города Днепр (Днепропетровска)
Форум города Днепр

Вернуться   Форум города Днепр (Днепропетровска) > ГОРОД ДНЕПР > Новости > Политика

Политика Все политические дебаты города Днепропетровска, Украины и мира

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 08.01.2010, 09:00   #301
spasatel
Местный

Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении
Вес репутации: 305
spasatel на пути к лучшему
По умолчанию Україна вчасно та повністю розрахувалася з Росією за газ

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" своєчасно та у повному обсязі розрахувалась з російським ВАТ "Газпром" за імпортований у грудні 2009 року природний газ.

Таким чином компанія у 2009 році загалом забезпечила виконання балансу газу України імпортованим газом. Обсяг імпортованого природного газу у 2009 році повністю відповідає умовам контракту від 19 січня 2009 року, укладеному між НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" щодо обсягів закупівлі газу у 2009 році.

НАК "Нафтогаз України" в 2009 році здійснив транзит природного газу в обсязі близько 96 млрд. куб. метрів газу до країн Європи.

Українська сторона ще раз підтвердила свою репутацію надійного та передбачуваного партнера. Незважаючи на всі внутрішні політичні та економічні складнощі НАК "Нафтогаз України" й надалі виконуватиме свої стратегічні завдання: забезпечення українських споживачів достатніми обсягами природного газу, здійснення безперебійного транзиту природного газу територією України та забезпечення сталої роботи всієї євразійської газотранспортної системи.
spasatel вне форума   Ответить с цитированием
Старый 08.01.2010, 09:12   #302
spasatel
Местный

Хорошо Уряд Юлії Тимошенко скорочує квартирні черги

Незабаром поліпшать свої житлові умови ще 773 сім’ї в Автономній Республіці Крим, Волинській, Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Чернівецькій та Чернігівській областях. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів, підписаній Прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Зокрема, уряд затвердив чергові поіменні списки громадян, яким буде надано житло. Попередньо ці списки були розглянуті та погоджені на засіданні Координаційної ради з питань розподілу квартир, що придбані Державною іпотечною установою.

"Ця урядова програма насамперед спрямована для забезпечення житлом громадян, які стоять у чергах на отримання квартир багато років, та для підтримки будівельної галузі", - повідомила Міністр праці та соціальної політики України Людмила Денісова.

За її словами, є громадяни, які перебувають на квартирній черзі з 1980 року, тобто вже майже 30 років. "Незабаром, завдяки діям уряду, вони відсвяткують новосілля", - підкреслила Людмила Денісова.

Як відомо, Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що за 2-3 роки в державі буде знято квартирне питання для всіх пільговиків, і люди отримають житло від держави. Таким чином, по всій Україні буде ліквідовано багатотисячні квартирні черги.

"Ми знайшли ту фінансову модель, яка дозволить за короткі терміни забезпечити житлом молодь, багатодітні сім`ї, ветеранів, чорнобильців та інші категорії пільговиків", - заявляє Юлія Тимошенко.
Старый 08.01.2010, 09:17   #303
spasatel
Местный

Хорошо Інтереси України буде надійно захищено у міжнародних судах

Кабінет Міністрів України виділив Міністерству юстиції 20 мільйонів гривень для здійснення обов’язкових реєстраційних платежів, інших платежів та внесків, а також оплати послуг юридичних радників у питанні належного і ефективного захисту прав та інтересів України під час урегулювання спорів, що розглядаються у закордонних юрисдикційних органах за участю іноземного суб’єкта та України.

Урядовим розпорядженням, підписаним Прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, Міністерству фінансів доручено здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду Державного бюджету.

Міністерству юстиції Кабмін доручив затвердити за погодженням з Міністерством економіки та Міністерством фінансів перелік заходів і витрат, пов’язаних із забезпеченням належного і ефективного захисту прав та інтересів України під час урегулювання спорів.
Старый 08.01.2010, 16:07   #304
spasatel
Местный

По умолчанию Победы Януковичу не видать

Как сообщает интернет-издание Лига, рейтинг Виктора Януковича, дважды кандидата в Президенты Украины, стремительно падает. За прошедший месяц Янукович убавил в нем на треть, динамика падения сохраняется. По состоянию на 1 января 2010 года лидер оппозиции имеет всего лишь 15,6 % поддержки респондентов и уже на 6,6% отстает от Юлии Тимошенко, своего главного конкурента по предстоящим выборам.
IMGhttp_//frontsmin.com/images/513_2.jpg/IMG]
Следует отметить, что в центральной части Украины Виктора Януковича поддерживает 10,9 % опрошенных (потерял около 4 %). Для сравнения: Юлию Тимошенко поддерживают 30,6 % респондентов, ее рейтинг вырос за месяц на 2%.
Значительное разочарование Януковичем наблюдается у респондентов восточных регионов Украины, здесь он сумел за месяц опустится на целых 8 %. Его рейтинг составляет 22%, что всего на 4,2% выше уровня поддержки Юлии Тимошенко.
Особенно сильно Виктор Янукович потерял на юге Украины — почти половину, 13,4%. Юлия Тимошенко за тот же период прибавила 3,1%.
Запад Украины изменил свое отношение к Януковичу и дал ему прирост в 4,1%. Однако в этом регионе неизменным лидером является Юлия Тимошенко — ее поддерживает 22,6 % опрошенных.
Такие результаты абсолютно очевидно опровергают данные некоторых социологических компаний, приписывающих Януковичу почти двойное доминирование в рейтингах над Тимошенко. Цель обнародования данных «исследований» ясна и имеет две составляющих, первая — вынудить колеблющихся и неопределившихся избирателей голосовать за «сильного» кандидата и вторая — заставить самого Януковича поверить в себя. Не секрет, что в течении последнего время Янукович сдал, сказывается пенсионный возраст и психическое состояние оппозиционного лидера — избирательная кампания забирает у него много сил. Не новость, что на протяжении последних пяти лет Виктор Янукович предпочитал отдыхать от дел государственных и партийных, предаваясь развлечениям — гольфу за границей и охоте в Сухолучье.
К сведению. По данным другого он-лайн опроса, обнародованного сайтом «Выборы Президента Украины», разрыв между Януковичем и Тимошенко в первом туре составляет 6,4%, а во втором — Тимошенко уже побеждает Януковича с разницей в 2%.
Данным сайта целиком доверять не следует, поскольку он является подконтрольным структурам Партии регионов и его модераторов неоднократно уличали в приписках голосов Тимошенко на счет Януковича.
Старый 11.01.2010, 08:43   #305
spasatel
Местный

Хорошо Юлія Тимошенко: політикум має поповнитися новими обличчями

Кандидат в Президенти України, чинний Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що, перебуваючи на посаді голови держави, буде співробітничати з молодими політиками задля розвитку України.

"Поповнення українського політикуму новими обличчями є дуже важливим", - заявила сьогодні Юлія Тимошенко в ефірі 5 каналу.

Водночас, на думку кандидата в Президенти, нові політики мають приходити на вищі посади в країні поетапно – "не з рекламних роликів".

"Коли розробляється медичний препарат, він не застосовується без доклінічних та клінічних випробувань. Так і кожен новий політик – повинен не з реклами потрапляти на посаду, а проходити певний етап становлення", - пояснила свою точку зору Юлія Тимошенко.

Відповідаючи на запитання щодо можливої співпраці після виборів на посаді Президента з Арсенієм Яценюком та Анатолієм Гриценком, Юлія Тимошенко сказала: "Я після завершення виборчої кампанії, після визначення, хто все ж таки буде Президентом країни, обов’язково запропоную роботу в команді в тих чи інших напрямках. І якщо вони погодяться і дійсно будуть готові внести свої можливості, свій інтелект в розбудову нашої рідної країни, то я з великим задоволенням їх підтримаю".
Старый 11.01.2010, 08:53   #306
spasatel
Местный

Хорошо 85% телеглядачів підтримують Юлію Тимошенко

Телевізійна аудиторія підтримує кандидата на посаду Президента Юлію Тимошенко. 85% глядачів 5 каналу сьогодні заявили, що довіряють чинному Прем'єр-міністру України.

Тільки 14% глядачів заявляють, що не підтримують Юлію Тимошенко, а 1% респондентів байдуже це питання.

Опитування проводилося під час програми "Майдан. Лідер нації", участь в якій взяла Юлія Тимошенко. До студії під час ефіру зателефонували майже 30 тисяч громадян.
Старый 11.01.2010, 10:22   #307
молчун
Профи

Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Вес репутации: 307
молчун на пути к лучшему
По умолчанию Юлія Тимошенко: українці мають жити в соціальній справедливості

Кандидат в Президенти, чинний Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що для майбутнього глави України одним із головних завдань має стати подолання соціальної нерівності.

"Потрібна політична воля і єдність суспільства. Потрібно міняти соціальну несправедливість, яка є. Не може жити країна, де 90% людей практично живуть на межі або за межею бідності, а декілька родин, і можливо, не більше одного відсотка, отримали повне щастя і благополуччя. Розриви в цих рівнях доходів сягнули вже не просто порядків, а багатьох порядків. Це говорить про те, що соціальної справедливості, на жаль, не досягнуто за всі ці 18 років", - сказала Юлія Тимошенко напередодні у вечірньому ефірі 5 каналу.

Водночас, на переконання Юлії Тимошенко, необхідно будувати таку економічну модель, яка забезпечить соціальну рівність. "Вирішувати соціальні питання можна тільки в одному випадку – якщо економіка стала на ноги і дійсно забезпечує нормальний розвиток суспільства. Поки ще залишаються окови – це закриті шляхи, це корупція, це нерівність правил, в яких може розвиватися бізнес", - вважає Прем’єр.
молчун вне форума   Ответить с цитированием
Старый 11.01.2010, 10:38   #308
молчун
Профи

Вес репутации: 307
молчун на пути к лучшему
По умолчанию Юлія Тимошенко: олігархам може протистояти сильний середній клас

Кандидат в Президенти, чинний Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що олігархічній владі може протистояти лише сильний середній клас.

"Олігархія – це, по суті, створення закритого середовища в Україні для проникнення інвестицій. Це один з їх ключових засобів побудови свого благополуччя, тому чим менше інвестицій, чим менше чесної приватизації, чим менше відкритого простору, тим більше їм залишається ресурсів, які вони можуть брати. Це суперечить створенню головного, що мусить бути в Україні – це великий потужний середній клас", - сказала Юлія Тимошенко напередодні у вечірньому ефірі 5 каналу.

На думку Прем'єра, створенню середнього класу в Україні має сприяти відновлення виплат дивідендів власникам міноритарних пакетів акцій. "Ми в бюджеті на 2010 рік передбачили, що хоча б 50% прибутку треба спрямовувати міноритарним акціонерам, а це – 12 млн. громадян. То нам цей бюджет закинули назад в уряд і сказали, що цей бюджет ви ніколи не проведете в парламенті, тому що більшість в парламенті також служить олігархії", - зазначила вона.

"Нам потрібно відкрити економічний простір. Нам потрібно зробити все для того, щоб можна було середньому класу вкладати фінанси, отримувати кредити… Моя економічна модель – відкрити можливості, підкріпити їх правильною кредитною політикою, і можна було побудувати свій малий, середній, а, може, й потужний бізнес. Але без затхлого середовища десяти родин, які просто споживають країну 18 років", - переконана Юлія Тимошенко.
молчун вне форума   Ответить с цитированием
Старый 11.01.2010, 11:18   #309
kinder
Профи

Поблагодарили 2 раз(а) в 2 сообщениях
Вес репутации: 309
kinder на пути к лучшему
По умолчанию Ответ: Уряд Юлії Тимошенко

Юлія Тимошенко: я намагаюся бути вище закидів і образ

Кандидат в Президенти, чинний Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко не має наміру відповідати на звинувачення Президента України Віктора Ющенка.

"Я хочу один раз все це спростувати. Для мене Україна – це не просто назва країни. Це частина мого життя, це все, чим я сьогодні живу, чим я мрію і заради чого я працюю. Кожен національний інтерес є інтересом кожної людини і моїм національним інтересом, і я буду його виборювати", - заявила Юлія Тимошенко напередодні у вечірньому ефірі 5 каналу.

Прем’єр підкреслила, що не реагуватиме на закиди чинного керівника держави. "Я не відповідаю. Моя відповідь - відсутність реакції, навіть якихось емоцій. Мені здається, що це принижує країну, тому що влада в країні, в тому числі – одне з облич України в світі. І тому я ніколи не опущусь до цього. Я буду намагатися бути вище всієї цієї суєти, маячні і дрібноти", - підкреслила вона.

"Зараз я можу тільки сказати: мені надзвичайно боляче і прикро іноді, коли я чую від Президента от ці дуже різкі і жорстокі слова, які абсолютно не відповідають дійсності. Я згадую, як ми і в мороз, і в завірюху, в колосально важких умовах проводили його на посаду Президента, коли ми ходили під Секретаріатом Президента під кулями, коли пробивались через щити ОМОНа, коли всієї країною ставили Президента для того, щоб він міг змінити ту погану реальність, яка нам не підходила", - нагадала Прем’єр.

Юлія Тимошенко подякувала всім громадянам, які в 2004 році вийшли на Майдан проти фальсифікацій на виборах. "У нас не було іншого виходу. Ми правильно все робили. Можу тільки подякувати всім, хто був в тій боротьбі, і попросити, що нам потрібно сьогодні не звертати увагу на всі ці закиди, дрібниці, образи, навіть на приниження, тому що перед нами є ще шлях, який ми не пройшли і не довели його до завершення", - вважає вона.

"Сьогодні я хочу сказати всій країні, що я не буду відповідати на всі ці закиди, я не буду опускатися до того, щоб вступати в якісь суперечки. Я просто хочу підняти голову і трішки піднятися над всією цією вакханалією, над всім цим брудом і взяти тих людей, які хочуть будувати країну і піти вперед", - заявила Юлія Тимошенко.
kinder вне форума   Ответить с цитированием
Старый 11.01.2010, 11:51   #310
kinder
Профи

kinder на пути к лучшему

Кабмін врегулює засади комунікації у суспільстві

На розгляд Кабінету Міністрів України буде подано законопроект "Про Основні засади державної комунікативної політики". Концепцію Закону, розроблену Міністерством юстиції, сьогодні розгляне на своєму засіданні урядовий комітет з питань гуманітарної та соціальної політики.

Мета майбутнього Закону полягає у визначенні на принципово нових засадах шляхів законодавчого врегулювання комунікацій у суспільстві, у першу чергу, між органами державної влади, органами місцевого самоврядування, засобами масової комунікації, громадськістю.

Міністерство юстиції зазначає, що питання комунікації органів державної влади, органів місцевого самоврядування, засобів масової комунікації, громадськості визначені Конституцією та низкою законів, проте в Україні так і не сформовано демократичні традиції в управлінні державою, аналогічні тим, що існують в розвинутих демократичних країнах. Тобто на сьогодні в державі відсутні загальні легітимні принципи інформаційного обміну.

Новий Закон має врахувати розвиток нових інформаційно-комунікативних технологій, а також визначити механізм здійснення громадського контролю за діяльністю органів державної влади та органів місцевого самоврядування актами законодавства.
Старый 11.01.2010, 12:49   #311
kinder
Профи

kinder на пути к лучшему

Юлія Тимошенко: я забезпечу прийняття Закону щодо провокації хабарів

Кандидат в Президенти України Юлія Тимошенко заявляє, що на посаді глави держави забезпечить ухвалення Закону, який передбачатиме можливість застосування для боротьби з корупцією провокації хабарів.

"Сьогодні, як Прем’єр-міністр, я на це вплинути не можу. Але як Президент країни, я перше, що зроблю – це забезпечу прийняття Закону щодо провокації хабарів. І поіменно кожного просто за вухо візьму", - заявила Юлія Тимошенко напередодні у вечірньому ефірі 5 каналу.

Керівник уряду вважає, що необхідно на законодавчому рівні міняти процедури, які дозволяють "спіймати" чиновників при отриманні хабарів. "Людина іноді боїться сказати, що чиновник бере хабарі. Я хочу започаткувати такий досвід, який є сьогодні у Польщі, і який спрацював бездоганно. Це Законом надано право – якщо поступив сигнал, що чиновник корумпований, робити провокацію хабара, тобто висилати спеціальну бригаду, пропонувати хабар, він бере – зразу наручники і йди гуляй, мінімум на 10 років, відбувай на суспільних роботах свій час", - пояснила вона.

На її думку, такі законодавчі норми дозволять подолати корупцію. "Думаю, що саме це дасть можливість хоча б страх мати! Сьогодні зникла відповідальність, страх, переживання. Сьогодні тільки на дверях не вішають прейскуранти, скільки коштує кожна послуга чиновника. Корупцію чинять не прості люди, не малі і середні підприємці. Корупцію чинять посадовці всіх рівнів – від самого нижчого ешелону до верхньої олігархії, яка по суті, по всій вертикалі збирає гроші за кожну послугу, підпис, дозвіл", - зазначила Юлія Тимошенко.

За її словами, на сьогоднішній день Генеральна прокуратура є єдиною структурою, яка несе повну відповідальність за порушення кримінальних справ за фактом корупційних дій чиновників. "Це не просто свята робота Генеральної прокуратури, а це і надія нашої країни, що з корупцією коли-небудь може бути покінчено. Сьогодні це повна вотчина пана Януковича. Там розставлені його люди, вони йому служать, він їх призначав по домовленостям, коли був Прем’єр-міністром в 2007 році. Тому я безумовно поміняю всю вертикаль повністю, кожну людину, яка мусить за це відповідати", - заявила вона.

Юлія Тимошенко також виступає за посилення кримінальної відповідальності чиновників за корупцію. "Це один з національних інтересів України – прибрати корупцію на всіх рівнях і примусити відповідати тих, хто є учасником таких ганебних дій", - заявила Прем’єр.
Старый 11.01.2010, 12:53   #312
metron
Новичок

Вес репутации: 302
metron на пути к лучшему
По умолчанию Премьер не желает двуязычия

Кандидат в президенты Украины Юлия Тимошенко заявляет, что остается сторонником статуса украинского языка как единственного государственного.

"Нельзя вырвать душу из тела страны... это наш государственный украинский язык. Я была и остаюсь сторонником единого государственного языка", - сказала она в эфире "5 канала" в воскресенье вечером.

При этом Тимошенко отметила необходимость создания комфортных условий для других языков.
metron вне форума   Ответить с цитированием
Старый 11.01.2010, 13:08   #313
metron
Новичок

metron на пути к лучшему
По умолчанию Все обещания Ющенко крымским татарам оказались...

Все обещания Виктора Ющенко крымским татарам, сделанные до и после президентских выборов, остались лишь обещаниями. Слова «сделаем», «решим», «постараемся», «необходимо», «нужно», «надо» и «справедливость восторжествует», – были всего лишь словами.

Так характеризует итоги бесславного президентства Ющенко, обманувшего ожидания даже своих самых верных союзников в Крыму, крымскотатарская пресса.

Еще накануне 62-й годовщины депортации крымских татар в 2006 году, напоминает сайт оппозиционной меджлису партии «Милли Фирка», Ющенко подчеркнул, что «главное достояние Украины – общественный покой, межнациональное согласие и стабильность – станут залогом успешного развития автономии и всего государства». Однако никаких действий, способствующих удержанию стабильности в Крыму, не было сделано.

«На дворе 2010 год, а закона о восстановлении прав нет, статуса крымских татар нет и законной земли тоже нет», – отмечается в публикации.

О земельной проблеме Ющенко информировали не единожды. Он постоянно говорил о том, что она должна решаться не силовым путем, не «самозахватами», а на законодательном уровне.

Крымские татары остались у разбитого корыта. Каплей, которая может переполнить чашу терпения, «может стать не решение вопроса выделения земельного участка под строительство Джума-Джами (Соборной мечети)".

«Таким образом, подводя итоги пятилетней деятельности Ющенко на посту президента, можно отметить, что основные проблемы коренного народа Крыма не решены. Все обещания Виктора Ющенко, претендующего на второй срок президентства, крымским татарам остались декларативными», – резюмирует автор публикации.
Старый 11.01.2010, 13:17   #314
kinder
Профи

kinder на пути к лучшему

Після перемоги Юлії Тимошенко політичних репресій не буде

Після перемоги Юлії Тимошенко на виборах Президента України переслідувань бізнесменів за політичними мотивами не буде.

"За політичними мотивами, за симпатіями, антипатіями ніяких переслідувань не буде і не може бути", - заявив напередодні у вечірньому ефірі телеканалу TВi Перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов.

"Процеси можуть бути проти тих, хто буде пробувати нечесно за рахунок інших людей, власної країни робити брудний бізнес чи займатись злочинами", - додав Олександр Турчинов.
Старый 11.01.2010, 13:17   #315
metron
Новичок

metron на пути к лучшему
По умолчанию Після перемоги Юлії Тимошенко політичних репресій не буде

Після перемоги Юлії Тимошенко на виборах Президента України переслідувань бізнесменів за політичними мотивами не буде.

"За політичними мотивами, за симпатіями, антипатіями ніяких переслідувань не буде і не може бути", - заявив напередодні у вечірньому ефірі телеканалу TВi Перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов.

"Процеси можуть бути проти тих, хто буде пробувати нечесно за рахунок інших людей, власної країни робити брудний бізнес чи займатись злочинами", - додав Олександр Турчинов.
Ответ