|
Медицина Медицинские консультации, помощь в выборе лекарств и методах лечения. Диагностика, лечение и предупреждение заболеваний |
|
Опции темы | Опции просмотра |
20.09.2024, 22:04 | #16 | |
Профи
|
Re: Болі у хребті
Цитата:
|
|
28.09.2024, 16:35 | #17 |
Местный
|
Мені також треба буде таку процедуру пройти.
|
29.09.2024, 16:00 | #18 |
Профи
|
Розумію вас, біль у попереку може бути дуже виснажливим. Є декілька речей, які мені допомогли в боротьбі з болем у хребті, і, можливо, вони вам теж будуть корисними:
1. **Лікувальна фізкультура (ЛФК)**: Регулярні вправи для зміцнення м'язів спини та живота можуть значно знизити біль. Заняття з інструктором, який спеціалізується на ЛФК, допоможуть підібрати вправи саме для вашого випадку. Особливо добре допомагають вправи на розтягнення та стабілізацію. 2. **Розтяжка і йога**: Розтяжка та легкі пози з йоги можуть зняти напруження зі спини. Особисто мені допомогли пози з йоги, як-от "дитяча поза" або "кішка-корова". Вони дуже ефективні для розслаблення попереку. 3. **Хороший ортопедичний матрац і подушка**: Іноді біль у попереку може бути пов'язаний з неправильною підтримкою тіла під час сну. Інвестиція в ортопедичний матрац і подушку значно покращила якість мого сну і зменшила біль. 4. **Масаж і мануальна терапія**: Регулярний масаж м'язів спини допомагає зняти напругу та поліпшити кровообіг. Але тут важливо знайти хорошого спеціаліста, щоб не нашкодити. 5. **Перерви і правильна постава**: Якщо ви багато сидите на роботі, важливо робити перерви кожні 30-40 хвилин, щоб встати, трохи пройтися і зробити кілька вправ на розтягнення. Слідкуйте за своєю поставою — неправильне сидіння дуже впливає на стан попереку. 6. **Консультація лікаря**: Якщо біль не зникає, варто звернутися до лікаря-вертебролога або невролога. Вони можуть призначити фізіотерапію або інші методи лікування. Бажаю вам швидкого одужання! Спина — це важливо, і головне — дати їй належний догляд і увагу. Бережіть себе! 💪✨ |
01.10.2024, 14:16 | #19 |
Местный
|
А я думаю, що перш за все потрібно зробити МРТ на Позняках, раджу до лікарів Консиліум Медікал звернутися. Про цей заклад медичний та як проходить процедура обстеження читайте
|