![]() |
#1 |
Бессмертный
|
![]()
Я вже давно думаю над тим, який корм найкраще підійде моїй кішці, адже хочу забезпечити їй правильне харчування і не нашкодити здоров’ю. Асортимент у магазинах настільки великий, що просто розбігаються очі: сухий, вологий, беззерновий, преміум-класу, лікувальний, для кошенят, для дорослих або для стерилізованих тварин. Кожен виробник обіцяє, що саме його продукція корисна та збалансована, але ж зрозуміти, де маркетинг, а де справжня якість, дуже складно. Як вибрати корм так, щоб він справді відповідав віку, потребам і особливостям моєї кішки, і не виявився даремною тратою грошей?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Избранный
|
![]()
Я теж колись губився серед різноманіття кормів, але з часом зрозумів кілька базових речей. Найголовніше - завжди уважно читати склад: якщо на першому місці м’ясо або риба, то такий корм уже має більшу довіру, ніж той, де переважають злаки чи субпродукти. Другий момент - орієнтуватися на вік і стан тварини: кошенятам потрібен корм із підвищеним вмістом білків і вітамінів, а стерилізованим кішкам - збалансований по жирах і калоріях. І ще - завжди варто консультуватися з ветеринаром, бо він знає індивідуальні особливості вашої улюблениці.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Бессмертный
|
![]()
Я й справді звернула увагу, що дешеві корми здебільшого складаються з кукурудзи та пшениці, і тепер розумію, чому моя кішка їх їсть без задоволення. Мабуть, краще відразу перейти на більш якісний варіант. Але ще думаю, чи можна комбінувати сухий і вологий корм, чи краще зупинитися на чомусь одному?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Избранный
|
![]()
Комбінування сухого та вологого корму - це абсолютно нормальна практика, головне робити її грамотно. Наприклад, сухий корм добре підходить для підтримки здоров’я зубів і зручний для щоденного годування, а вологий додає різноманіття і допомагає підтримувати водний баланс. Але важливо, щоб обидва варіанти були від одного бренду або хоча б однієї лінійки, тоді склад буде максимально збалансований. Також треба враховувати реакцію кішки - якщо з’являється алергія чи проблеми з травленням, краще переглянути раціон. Щоб не заплутатися серед усіх нюансів, рекомендую прочитати корисну статтю Лохматик (
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Профи
|
![]()
Шукаєте корм класу суперпреміум для свого улюбленця? Я нещодавно відкрила для себе PetMart та їхній асортимент бренду
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Пользователь
|
![]()
Ще додам по дрібницях і заохоченнях для кота, ласощі реально допомагають при дресируванні та піднятті настрою. Я замовляю через
|
![]() |
![]() |
![]() |