Форум города Днепр (Днепропетровска)
Форум города Днепр

Вернуться   Форум города Днепр (Днепропетровска) > ГОРОД ДНЕПР > Новости

Новости Новости Днепропетровска и Украины

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 20.10.2025, 09:52   #1
DANAS
Избранный

Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Настроение: Amused
Вес репутации: 130
DANAS на пути к лучшему
По умолчанию Хочу цільнозернову пасту La Pasta!

Я тільки недавно перейшла на цільнозернову пасту La Pasta, і щось ніяк не можу вловити момент, коли вона «аль денте». На пачці пишуть 10–12 хвилин, але після 9 вона ще тверда, а після 12 уже розлазиться. Один раз навіть злиплась у ком, хоч помішувала! Може, вода була не досить кипляча? Чи її треба солити з самого початку? Бо звичайні макарони завжди виходили нормально, а з цими я вже третю спробу провалила. Як зрозуміти, що вона вже «та сама текстура»?
DANAS вне форума   Ответить с цитированием
Старый 20.10.2025, 09:53   #2
Gleb88
Избранный

Вес репутации: 156
Gleb88 на пути к лучшему
По умолчанию Re: Хочу цільнозернову пасту La Pasta!

Я беру La Pasta вже десь пів року переважно спагеті або пенне. Варю спагеті рівно 8 хвилин після закипання виходять саме аль денте, не кашоподібні. Пенне десь 10 хвилин. Головне не зменшувати вогонь і не лити забагато олії у воду, тоді поверхня не стає слизькою. Якщо плануєш соус, краще зцідити воду злегка раніше, бо паста ще доходить у сковороді. У них гарне борошно тримає форму, навіть якщо потім розігріти.
Gleb88 вне форума   Ответить с цитированием
Старый 20.10.2025, 09:54   #3
Nayina
Профи

Вес репутации: 151
Nayina на пути к лучшему

У La Pasta хороша структура клейковини відчувається пружність, особливо в пенне. Коли паста справді аль денте, зуб трохи «зачіпається», але не зустрічає опору. Секрет багато води (мінімум 1 л на 100 г), активне кипіння, і не боятись перевіряти смак після 7 хвилин. Цільнозернові варіанти завжди потребують трохи більше часу, але головне не довіряти повністю етикетці, бо інтенсивність плити впливає. І ще нюанс: не промивайте пасту після варіння з неї змивається крохмаль, який потрібен для соусу.
Nayina вне форума   Ответить с цитированием
Старый 20.10.2025, 09:59   #4
Тарасс
Местный

Вес репутации: 118
Тарасс на пути к лучшему

Цитата:
Сообщение от Nayina Посмотреть сообщение
У La Pasta хороша структура клейковини відчувається пружність, особливо в пенне. Коли паста справді аль денте, зуб трохи «зачіпається», але не зустрічає опору. Секрет багато води (мінімум 1 л на 100 г), активне кипіння, і не боятись перевіряти смак після 7 хвилин. Цільнозернові варіанти завжди потребують трохи більше часу, але головне не довіряти повністю етикетці, бо інтенсивність плити впливає. І ще нюанс: не промивайте пасту після варіння з неї змивається крохмаль, який потрібен для соусу.
La Pasta — одна з небагатьох промислових марок, що справді дозволяє «піймати» стан аль денте, якщо знати кілька трюків. По-перше, вода: 1 л на 100 г, добре підсолена, інакше смак буде прісним, як у лікарняній каші. По-друге, не залишайте пасту без руху особливо пенне, бо трубочки люблять злипатися. По-третє, орієнтуйтесь не на цифри з пачки, а на текстуру: коли всередині ще тоненька світла смужка тіст це саме вона, аль денте.
Я варю спагеті 7 хвилин, потім даю ще 1–2 в соусі саме час для ідеальної консистенції. Якщо готуєте наперед, краще зняти з вогню трохи раніше, паста «дійде» в тарілці. Ще порада не лякайтеся трохи мутної води це ознака якісного борошна, а не «крохмалю занадто».
З мого досвіду, La Pasta поводиться стабільно навіть після повторного підігріву не розвалюється й не липне, як дешеві аналоги. Головне не переварювати і не змішувати одразу з холодним соусом. До речі, коли вибираєте інші марки, дивіться на склад і колір: якщо паста занадто жовта або гладенька, вона майже напевно втратить форму. Якщо цікавить фільтрація за типами борошна чи структурою, зверніть увагу, як зручно зроблені категорії на сайтах на кшталт maudau.com.ua/category/makaronni-vyroby/osoblyvosti_249=tsilnozernovi не про макарони, але з таким підходом зручно сортувати продукти й не купити зайвого.
[img]i.imgur.com/OTW7hcv.png[/img]
Тарасс вне форума   Ответить с цитированием
Ответ