Форум города Днепр (Днепропетровска)
Форум города Днепр

Вернуться   Форум города Днепр (Днепропетровска) > ДОМ И СЕМЬЯ > Кулинария

Кулинария Секреты приготовления блюд

Ответ
 
Опции темы Опции просмотра
Старый 19.08.2014, 09:15   #1
ШефПовар
Профи
 
Аватар для ШефПовар
 
Регистрация: 03.05.2014
Сообщений: 258
Сказал(а) спасибо: 0
Поблагодарили 15 раз(а) в 12 сообщениях
Вес репутации: 195
ШефПовар на пути к лучшему
По умолчанию Яблучний Спас: пиріг з яблуками на 12 закльопок



Пиріг з яблуками у нас традиційно іменують*– «Пиріжок на 12 закльопок». Й жартують, що саме завдяки цим 12 закльопкам – защіпкам зверху – пиріг такий смачний)) А ще кажуть, що чим вправніша хазяйка, то більше на пиріжку закльопок (хоча насправді все залежить від розміру пирога).
Скільки пам’ятаю, пироги «на 12 закльопок» у нас печуть усі: бабуся, мама, тьотя. Напевно, настала і моя пора) І у мого пирога поки що 12 закльопок)
Пиріг з яблуками на 12 закльопок
Пиріг з доступних продуктів й готується досить швидко - хоча це залежить від того, як ви міситимете тісто. З тих інгредієнтів, що я даю, виходить 4 пироги - для першого разу вистачить з головою.
Для тіста потрібно:
  • кисле молоко – 1 склянка
  • сода – 0,5 ч.л.
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – півсклянки
  • маргарин – 100 г
  • борошно
Для начинки:
  • яблука - на ваш смак, я люблю тверді та соковиті
  • цукор
Готуємо
В миску вливаємо кисле молоко, додаємо соду та перемішуємо. Далі вбиваємо яйце, всипаємо цукор та маргарин. Маргарин правильно було б розтирати, але я*розтоплюю (так швидше).
Все перемішуємо, додаємо борошно, замішуємо тісто.
Кількість борошна*– скільки тісто вбере. Тісто має вийти не занадто ніжним, аби пиріжки не розлізлися й не занадто тугим – бо тоді, як каже моя мама, замість пиріжків вийдуть «буцики».
Ділимо тісто на кульки – кульок стільки, скільки пиріжків. Розкачуємо кульки. Яблука ріжемо кубиками та викладаємо на тісто, залишаючи*краї, аби*заліпити пиріг.*Зверху яблука посипаємо*цукром.
Заліплюємо пиріжок на ті самі «12 закльопок». Відправляємо в духовку.
Випікаємо, поки не підрум`яниться. Все.
З Яблучним*Спасом!))
ШефПовар вне форума   Ответить с цитированием
Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)
 

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.

Быстрый переход


Текущее время: 00:25. Часовой пояс GMT +3.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc. Перевод: zCarot