|
Кулинария Секреты приготовления блюд |
|
Опции темы | Опции просмотра |
19.08.2014, 09:15 | #1 |
Профи
|
Яблучний Спас: пиріг з яблуками на 12 закльопок
Пиріг з яблуками у нас традиційно іменують*– «Пиріжок на 12 закльопок». Й жартують, що саме завдяки цим 12 закльопкам – защіпкам зверху – пиріг такий смачний)) А ще кажуть, що чим вправніша хазяйка, то більше на пиріжку закльопок (хоча насправді все залежить від розміру пирога). Скільки пам’ятаю, пироги «на 12 закльопок» у нас печуть усі: бабуся, мама, тьотя. Напевно, настала і моя пора) І у мого пирога поки що 12 закльопок) Пиріг з яблуками на 12 закльопок Пиріг з доступних продуктів й готується досить швидко - хоча це залежить від того, як ви міситимете тісто. З тих інгредієнтів, що я даю, виходить 4 пироги - для першого разу вистачить з головою. Для тіста потрібно:
В миску вливаємо кисле молоко, додаємо соду та перемішуємо. Далі вбиваємо яйце, всипаємо цукор та маргарин. Маргарин правильно було б розтирати, але я*розтоплюю (так швидше). Все перемішуємо, додаємо борошно, замішуємо тісто. Кількість борошна*– скільки тісто вбере. Тісто має вийти не занадто ніжним, аби пиріжки не розлізлися й не занадто тугим – бо тоді, як каже моя мама, замість пиріжків вийдуть «буцики». Ділимо тісто на кульки – кульок стільки, скільки пиріжків. Розкачуємо кульки. Яблука ріжемо кубиками та викладаємо на тісто, залишаючи*краї, аби*заліпити пиріг.*Зверху яблука посипаємо*цукром. Заліплюємо пиріжок на ті самі «12 закльопок». Відправляємо в духовку. Випікаємо, поки не підрум`яниться. Все. З Яблучним*Спасом!)) |
Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1) | |
|
|