|
|||||||
| Политика Все политические дебаты города Днепропетровска, Украины и мира |
![]() |
|
|
Опции темы | Опции просмотра |
|
|
#1 |
|
Местный
|
Кандидат на посаду Президента України Юлія Тимошенко заявляє, що тільки за умови відновлення стабільності розвитку економіки можна створити сильну систему соціального захисту.
"Зараз ми не можемо підвищувати соціальні видатки в той час, коли нам потрібно підняти і поставити на ноги економіку, яка дуже постраждала від кризи, як і в усьому світі. В кожній країні світу, таких потужних, як США, європейські країни, Росія – всі постраждали від кризи, виробництво у всіх знизилося. Але ми вже почали відроджувати економіку", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні в ефірі Першого національного телеканалу. Водночас Прем'єр-міністр підкреслила, що уряд після виходу країни з кризи продовжить політику збільшення соціальних видатків. "Ми будемо після завершення кризи системно підвищувати пенсії, будемо давати пенсії високі і достойні тим людям, які пропрацювали все своє життя, віддаючи країні свої сили, свій інтелект, свою енергію", - запевнила вона. "Для дітей війни, які також по закону мусять отримати підвищену пенсію, ми обов’язково зробимо це після завершення кризи, а це значить, буквально декілька місяців - 3-4 місяця, півроку - і ми будемо мати стабільно працюючу економіку після кризового періоду. А це значить, що всі соціальні програми для людей знову розпочнуться і продовжаться", - підкреслила Юлія Тимошенко. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Местный
|
Кандидат на посаду Президента Юлія Тимошенко вважає, що відмова її опонента від участі у публічних теледебатах є неповагою не тільки до його виборців, але й до всього українського суспільства.
"Я сподівалася весь час, що він прийде, займе цю позицію, що він зможе дати відповіді на всі питання. Але я не хочу, щоб лідером нашої країни була людина, яка сповідує таку політику, людина, яка просто є боягузом і яка не може тримати удар, а біжить з поля бою", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні під час теледебатів на Першому національному каналі. Згідно з законодавством, у разі відсутності другого учасника теледебатів весь час, відведений для них, надається кандидату в Президенти, який погодився на участь у дебатах. Таким чином, Юлія Тимошенко отримала можливість протягом 96 хвилин розповісти про всі запитання до свого опонента, а також викласти своє бачення розвитку України після своєї перемоги на виборах. "Дебати – це змагання інтелектів, це змагання програм, і те, що сьогодні такого змагання не відбулося – це неповага не до мене, це неповага до вас. Якщо б ми змогли всі ці стратегії зараз обговорити, то ви б зробили для себе однозначний висновок, що ми з вами маємо тільки один шлях. І цей шлях ми з вами побудуємо", - сказала кандидат в Президенти, звертаючись до телеаудиторії. Юлія Тимошенко висловила жаль з приводу відсутності очної дискусії. "Я сьогодні змушена дивитися на порожнє місце і бачити це порожнє місце. І важливо, щоб це порожнє місце не обійняло потім посаду Президента і держави. Це було б дуже прикро і неправильно", - вважає вона. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Местный
|
Кандидат на посаду Президента Юлія Тимошенко не виключає, що перемога її опонента на президентських виборах призведе до нового розподілу стратегічних державних підприємств та родовищ корисних копалин державної власності, зокрема НАЕК "Енергоатом" та шельфу Чорного моря.
"Я зупинила це, але відповідь на питання - скільки місяців протримається скасування цих постанов, коли він прийде до монопольної, абсолютної, беззаперечної влади? Відповідь буде одна: декілька місяців, і ми з вами як країна не будемо мати стратегічної власності, яка має назву "Енергоатом", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні під час теледебатів на Першому національному каналі, нагадавши, що саме за часів прем’єрства Віктора Януковича уряд ухвалив рішення про тіньову приватизацію НАЕК "Енергоатом". Юлія Тимошенко також нагадала про незаконну передачу в довгострокову оренду шельфу Чорного моря, розробка родовищ якого дозволила б забезпечити енергетичну незалежність країни. Чинний Прем'єр-міністр додала, що саме під час теледебатів планувала передати відповідні постанови Віктору Януковичу і таким чином нагадати йому про його нечесну політику відносно України. "Я повернула державі шельф Чорного моря, вигравши багато судів, але в той же час я можу сказати, що я як Прем'єр-міністр дуже часто частину судів і програвала, тому що править не закон, не Конституція, а влада грошей. І до тих пір, поки влада грошей в державі буде правити, ми ніколи з вами не знайдемо справедливості. Я хочу поставити їх на місце", - зазначила Юлія Тимошенко. Кандидат в Президенти також хотіла нагадати своєму опонентові про контракти, укладені людьми з його оточення, про постачання природного газу в Україну через посередництво "Росукренерго", які їй у важких умовах вдалося анулювати та перейти на прямі угоди та ринкову формулу утворення ціни на природний газ. На думку Юлії Тимошенко, критика з боку її опонентів щодо нових газових контрактів, а також заходів економічної політики свідчить про їх бажання повернутися до влади не задля "створення України для людей", а для того, "щоб володіти, ділити і забирати майно". "Я хочу захистити вас, я можу захистити вас від них, але я не зможу захистити вас від вас самих, якщо ви будете робити вибір на користь тих людей, які так поводяться з вами, з вашої власністю, з державою", - підкреслила Юлія Тимошенко. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Местный
|
Кандидат на посаду Президента Юлія Тимошенко вважає неприпустимою участь України у будівництві газопроводу "Північний потік" у складі міжнародного консорціуму.
"Коли я почула заяву кандидата в Президенти Януковича, що він буде приймати участь від імені України в побудові "Північного потоку", я була просто шокована, тому що це є пряма зрада національних інтересів України", - заявила Юлія Тимошенко сьогодні під час теледебатів на Першому національному телеканалі. Керівник уряду нагадала, що проект "Північний проект" передбачає будівництво газопроводів в обхід України. "Ми як уряд б’ємося останніх декілька років, щоб Україні залишилося право транзиту газу, який видобувається в Росії, в Казахстані, в Узбекистані, Туркменістані через територію України в Європу. Щоб ми мали можливість заробляти кожен рік 3 млрд. доларів мінімум, а "Північний потік" позбавляє Україну всіх обсягів такої роботи", - пояснила вона. "Коли Янукович заявив, що він буде брати участь в будівництві "Північного потоку", то я зрозуміла, що або він не знає, що це таке, як завжди… таке буває в нього. Він навіть назвав кращих представників Західної України геноцидом народу, попутавши це з генофондом. Тому, може, і "Північний потік" попутав… Але такі заяви кандидата в Президенти говорять про те, що він зовсім не розуміє, яка політика є на користь України і яка політика відповідає національним інтересам нашої держави", - підкреслила Юлія Тимошенко. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Местный
|
Кандидат в Президенти України Юлія Тимошенко вважає за доцільне задля стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу удосконалити систему адміністрування податку на додану вартість.
"Сильніші країни світу або не мають податку на додану вартість, або мають його розмір символічний – до 1%. Я думаю, нам дуже системно і глибоко потрібно розібратися з податком на додану вартість. Він не працює в нашій країні нормально. Він принижує бізнес, робить його залежним від влади і від податкової системи. Тут нам треба досить предметно попрацювати", - сказала Юлія Тимошенко під час теледебатів в ефірі Першого національного телеканалу. Чинний Прем'єр-міністр нагадала, що уряд за участі підприємців розробив та направив до Верховної Ради пакет законопроектів, спрямованих на стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу. Юлія Тимошенко також заявила, що й надалі співпрацюватиме з підприємницьким середовищем для покращення умов ведення бізнесу. "Я партнер в тому, щоб прибрати нелогічні податки, щоб податки, які є, були мінімально допустимими і наповнювали бюджет, щоб спрощена система оподаткування стала нормою, а не постійним страхом, що хтось забере цю спрощену систему", - підкреслила кандидат в Президенти. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Местный
|
Кандидат на посаду Президента України Юлія Тимошенко заявляє, що продовжуватиме вдосконалення законодавства для врегулювання діяльності колекторських агентств, а також кредитних спілок.
"Ми приймемо найжорсткіший Закон про роботу всіх колекторів, які сьогодні просто нищать життя людей та не дають їм дихати, які примушують повертати непосильні для них кредити в новому обчисленні співвідношення гривні до долара", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні під час теледебатів в ефірі Першого Національного телеканалу. Глава уряду вважає, що нелогічна грошово-кредитна політика Національного банку призвела до того, що портфель валютних кредитів перевищував обсяг кредитів у національної валюті. "Сьогодні малий і середній бізнес, родини за всі попередні роки були закредитовані в валюті, в доларах, євро, під квартири, під автомобілі, під бізнес, тому що були менші відсотки, тому що це був більший економічний кредит, а в гривнях давали такі кредити, які неможливо повернути і окупити. І коли грянула криза, в Україні опустили гривню нижче всіх стандартів, то 2/3 громадян опинилися банкрутами через те, що в гривнях треба повертати вдвічі-втричі більше грошей, ніж видавалося в попередній час", - пояснила вона. Юлія Тимошенко наголосила, що забезпечення гідного рівня життя громадян є ключовим напрямком роботи уряду. "Є частина банків, які знаходяться в стані банкрутства і не повертають людям гроші, є кредитні спілки, які або обманули людей, або внаслідок кризи просто вже недієздатні. Тому наше завдання – після президентських виборів завершити націоналізацію збанкрутілих банків, які не платять людям депозити – банк "Надра", а ще кредитні спілки. Я думаю, що ми підемо двома шляхами: це рефінансування кредитних спілок, тобто надання такого ж ресурсу як і комерційним банкам, або націоналізація", - додала кандидат в Президенти. Водночас, за її словами, власники, які свідомо довели фінансові організації до банкрутства та не виконують зобов’язання щодо повернення вкладів, відповідатимуть за законом. "Всі, хто обманув людей – будуть відповідати по закону. Ми поставимо на місце роботу кредитних спілок, і люди, які порушили зобов'язання, які були володарями цих кредитних спілок, безумовно, будуть притягнуті до відповідальності і будуть відповідати за законом", - підкреслила Юлія Тимошенко. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Местный
|
Кандидат на посаду Президента України Юлія Тимошенко вважає, що впровадження обов’язкового медичного страхування стане найбільш суттєвим кроком у реформуванні системи охорони здоров'я.
"Безкоштовний доступ до медичних послуг – це не значить, що системі охорони здоров'я ніхто не буде платити. Нам потрібно перейти на систему обов’язкового медичного страхування. І це вже – той напрямок, який передбачений в проекті закону, що вже знаходиться у парламенті", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні у ефірі Першого національного телеканалу. Глава уряду підкреслила, що запровадження обов’язкового медичного страхування не означатиме підвищення податкового тиску на підприємства. "Для працюючих та неповнолітніх дітей в працюючих родинах медичну страховку оплачуватимуть роботодавці, але за рахунок зниження податку. Для людей, які не працюють, або для пенсіонерів таке обов’язкове медичне страхування буде оплачувати держава", - пояснила вона. Юлія Тимошенко додала, що медичне страхування гарантуватиме наявність в медичних закладах необхідних ліків та матеріалів. "Наявність в руках у людини медичної страховки і є прямим доступом до безкоштовної медицини. У той же час, медична страховка – це гарантована оплата за послуги медичних закладам, всім лікарням, в тому числі і частині профілактичних закладів. І це достойна заробітна плата медичним працівникам", - вважає кандидат в Президенти. Як відомо, реформування української системи охорони здоров'я є одним з головних пріоритетів діяльності чинного Прем'єр-міністра, кандидата в Президенти Юлії Тимошенко. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Местный
|
Кандидат на посаду Президента України Юлія Тимошенко пропонує змінити механізми житлового кредитування.
"Перший внесок – до 30% вартості житла – закриває доступ до житла. Моє рішення - Державна іпотечна установа, і, до речі, ми будемо через закони проводити і систему надавання кредитів під житло без першого внеску", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні в ефірі Першого національного телеканалу. Крім того, на її думку, треба подовжити терміни надання кредитів під житло на період до 20 років і більше в залежності від рівня доходів. "Кредити під житло видавалися всього на п’ять-сім років, а це неможливо, тому що родини, які живуть на заробітну плату, і молоді родини – вони за цей час кредит повернути не можуть", - зазначила кандидат в Президенти. Юлія Тимошенко також вважає, що житлові кредити мають бути дешевшими. "Іпотечні кредити у світі найнижчі за своєю ціною – 5-7%. І саме таку модель ми побудуємо на основі Державної іпотечної установи", - підкреслила Юлія Тимошенко. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Местный
|
Інфраструктурні проекти отримають кредити через Банк реконструкції і розвитку
Кандидат на посаду Президента України Юлія Тимошенко заявляє, що уряд планує створити Банк реконструкції і розвитку для кредитування інфраструктурних проектів. "Ми зараз створюємо на базі приватизованих раніше, а зараз націоналізованих банків, які збанкрутували, Банк реконструкції і розвитку держави", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні в ефірі Першого національного телеканалу. За її словами, Банк реконструкції та розвитку знаходитиметься у державній власності та через ефективний механізм співпраці з Національним банком України акумулюватиме кредитні кошти для здійснення інфраструктурних проектів. "Це і мости, і дороги, це і система модернізації і реконструкції житлово-комунального господарства – все, що називається інфраструктурні проекти, в тому числі для розвитку наших транзитних можливостей", - уточнила вона. Юлія Тимошенко також нагадала, що уряд планує за цією ж моделлю створити Аграрний банк для кредитування сільськогосподарської галузі. "Такий крок дозволить, побудувавши стосунки Національного банку і Аграрного банку, забезпечити всі аграрні підприємства без виключення кредитами під їх бізнес-плани, не під заставу майна, а під державне або приватне страхування, не більше ніж під 5% річних строком на 5-7 років", - пояснила Прем'єр-міністр України. |
|
|
|
![]() |
| Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1) | |
|
|