|
|
#1 |
|
Пользователь
|
Друзі, доброго дня! Останнім часом замислився про встановлення фільтра для очищення води у квартирі, бо якість водопровідної води залишає бажати кращого — накип у чайнику, неприємний запах, та й на смак відчувається щось не те. Асортимент на ринку просто величезний: зворотний осмос, проточні фільтри, насадки на кран, фільтри-глечики… Очі розбігаються, чесно кажучи.
Хотілося б почути думки тих, хто вже користується якимись фільтрами. Який краще вибрати для квартири в багатоповерхівці? Чи дійсно зворотний осмос виправдовує свою ціну? Як часто потрібно міняти картриджі, і скільки це обходиться? І ще важливо — чи є сенс ставити фільтр на всю квартиру, чи краще обмежитися кухнею? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Профи
|
Доброго дня! Ми встановили фільтр зворотного осмосу на кухні — вода дійсно стала чистішою, без запаху і накипу. Так, ціна вища, але воно того варте, особливо для питної води та приготування їжі. Картриджі змінюємо кожні 6–12 місяців, залежно від якості води, обходиться до 1000 грн на рік. На всю квартиру ставити фільтр — сенс є, якщо є проблеми з жорсткою водою. Раджу глянути компанію UkrAqua . Там можна замовити будь-які фільтри для води. Ми замовляли саме там — сервіс на рівні, все швидко, якісно і з гарантією.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Пользователь
|
У мене вже більше трьох років встановлений фільтр зворотного осмосу Ecosoft MO550, і я дуже задоволений.
![]() Вода після очищення просто як бутильована – без запаху, без присмаку, дуже м’яка. Чайник після цього перестав "цвісти", та й кавоварка працює краще. Що стосується витрат – картриджі потрібно змінювати приблизно раз на 6 місяців, залежно від якості вихідної води. Комплект змінних елементів коштує близько 1000-1200 грн, але це адекватна ціна за стабільну якість. З недоліків — система займає чимало місця під мийкою, і установка потребує певних навичок (або виклик майстра). Але з урахуванням результату – воно того варте. Я б точно не радив глечики або прості насадки на кран – вони майже не очищують воду, особливо якщо в ній багато домішок. Краще інвестувати один раз у щось потужніше, і не турбуватись роками. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Местный
|
Тема дійсно актуальна, і добре, що ти не поспішаєш з вибором. Я довго вагався між проточним фільтром і зворотним осмосом, в результаті зупинився на Atoll A-550, теж осмос. Звичайна водопровідна вода після нього абсолютно інша — ідеально підходить для пиття, приготування їжі, навіть для поливу домашніх рослин.
Щодо твоїх запитань – на всю квартиру ставити фільтр має сенс, якщо у вас проблеми з жорсткістю або іржею у ванні/пральній машині. Але це вже інше рішення – магістральні фільтри, і воно коштує дорожче. Для початку достатньо поставити фільтр на кухню – це основне джерело споживання питної води. До речі, дуже раджу почитати обговорення на форумі "Дом и дача", там люди діляться реальними відгуками про різні системи. Ось посилання: Дуже детально розписано, є навіть порівняння брендів по якості й ціні. Думаю, буде корисно! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Новичок
|
Бачу, що тема фільтрів для води багатьох хвилює — і це не дивно, бо якість води у наших багатоповерхівках залишає бажати кращого. Сам недавно стикався з вибором і хочу поділитися важливим моментом: якщо ви помічаєте, що вода погана не лише на кухні, а й у ванній, залишає сліди на сантехніці або псує пральну машину — тоді варто звернути увагу на магістральні фільтри для води Ці системи встановлюються на вхід водопроводу у квартиру і очищують всю воду одразу — як для пиття, так і для побутових потреб. Так, вони коштують трохи дорожче, але це реальна інвестиція у ваш комфорт і техніку. Особливо корисно, якщо вода жорстка або з домішками іржі.
|
|
|
|
![]() |
| Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1) | |
|
|