![]() |
#1 |
Пользователь
|
![]()
Обираючи бойлер для дому, важливо не лише орієнтуватися на ціну чи бренд, а й розуміти, які характеристики впливають на комфорт щоденного користування гарячою водою. Я сам зіткнувся з цим питанням, коли переїхав до нового житла без централізованого гарячого водопостачання. Довелося детально вивчати ринок, щоб знайти оптимальний варіант для моєї родини.
Передусім потрібно визначити об’єм бака Тип нагрівального елементу також має значення. Сухий ТЕН довговічніший і менш схильний до накипу, тоді як мокрий — дешевший, але потребує регулярного очищення. Я обрав бойлер із сухим ТЕНом, бо не хотів кожні пів року викликати майстра для профілактики. Не менш важливий і матеріал внутрішнього покриття бака. Найкращі моделі мають емальоване чи титанове покриття, що запобігає корозії. Це особливо актуально, якщо у вашому регіоні жорстка вода. З власного досвіду скажу: дешевші моделі з простим сталевим баком швидко виходять з ладу. Ще один критерій — енергоефективність. Чим краще бойлер утримує тепло, тим менше електроенергії він споживає. Варто звертати увагу на наявність термостата, якісної теплоізоляції та можливість програмування часу нагріву. |
![]() |
![]() |