|
|||||||
| Медицина Медицинские консультации, помощь в выборе лекарств и методах лечения. Диагностика, лечение и предупреждение заболеваний |
![]() |
|
|
Опции темы | Опции просмотра |
|
|
#1 |
|
Избранный
|
У мене час від часу бувають проблеми з диханням, особливо після затяжних простуд. Лікар порадив зробити рентген легень для профілактики. Я читала, що це може допомогти виявити пневмонію, туберкульоз чи навіть пухлини. Але трохи хвилююся щодо опромінення.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Профи
|
Лікар абсолютно правий, hbmedical.com.ua/poslugi-ta-tsini/diagnostyka/rentgen/рентген київ у центрі HB Medical – це сучасна цифрова діагностика з мінімальним рівнем опромінення. Такий метод дозволяє швидко і точно оцінити стан легень, виявити запалення, інфекції, навіть доброякісні чи злоякісні новоутворення. Знімок готовий вже через кілька хвилин, а опис дає лікар-рентгенолог. Якщо ти у групі ризику (куріння, робота на шкідливому виробництві чи хронічні захворювання дихальної системи), рекомендують робити обстеження щороку.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Новичок
|
звісно, обстежтесь в лікаря, а якщо хочете детальніше дізнатися про профілактику захворювання легень, то на цьому сайті lungcancer.com.ua вся детальна інформація
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Новичок
|
Розумію ваші переживання, я також боялась опромінювання, але це цілком безпечно.
Наприклад тут є багато інформації про рентген, щоб зрозуміти його переваги onclinic.ua/blog/vredno-li-delat-rentgen Рентген легень дійсно часто призначають після частих або затяжних застуд, щоб виключити хронічні проблем. Він краще за флюорографію тому, що може детально відображати грудну клітину, а це дозволяє лікарю оцінити стан легень і серця. Доза при стандартному рентгені грудної клітки дуже мала — близько 0,05–0,1 мЗв. Для порівняння: середня річна природна доза радіації, яку отримує людина від довкілля, становить 2–3 мЗв. |
|
|
|
![]() |
| Здесь присутствуют: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1) | |
|
|