Форум города Днепр (Днепропетровска)
Форум города Днепр

Вернуться   Форум города Днепр (Днепропетровска) > БЕСЕДКА "Днепр" > Вопросы и ответы

Вопросы и ответы Раздел "Вопросы и ответы" создан для Ваших вопросов на любую тему.

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 30.01.2026, 15:47   #1
dobronravov
Избранный

Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Вес репутации: 184
dobronravov на пути к лучшему
По умолчанию Скляна перегородка в маленькій квартирі — не зменшить простір?

Ось думка в мене така — в мене маленька квартира типу студії, і я вже давно думаю про те, щоб зробити таке собі зонування спальні/вітальні, але не знаю, чи це не зробить простір ще тіснішим. Бо коли замість звичної стіни ставиш скло — чи не буде виникати відчуття, що “тут менше місця” і що світло почне губитися, тим більше що в мене одне вікно на всю зону? Хтось уже пробував щось подібне у компактних квартирах? Мені цікаво реально чи це працює, чи краще залишити все відкритим і просто пересунути меблі, ніж додавати ще одну конструкцію в і так вузький простір.
Старый 30.01.2026, 15:49   #2
muinoskov
Избранный

Вес репутации: 200
muinoskov на пути к лучшему
По умолчанию Re: Скляна перегородка в маленькій квартирі — не зменшить простір?

Я нещодавно теж думав над цим питанням, і можу поділитися своїм спостереженням. Насправді дзеркальні або прозорі конструкції зі скла не обов’язково “з’їдають” простір, бо вони не створюють глухої стіни, а навпаки — дозволяють світлу проходити скрізь, що робить кімнату візуально ширшою. Це виходить тому, що, на відміну від традиційних перегородок, скло не розриває лінії зору, і очам легше сприймати всю площу як єдине ціле, навіть якщо вона розділена на функціональні зони. У багатьох дизайнерських джерелах саме це підкреслюють як перевагу скляних зонувань — світло краще розподіляється по кімнаті, і відчуття тісноти зменшується.
muinoskov вне форума   Ответить с цитированием
Старый 30.01.2026, 15:50   #3
dobronravov
Избранный

Вес репутации: 184
dobronravov на пути к лучшему

Це звучить логічно, що світло може “рятувати” від ефекту тісноти, але я ж бачу, що не всі скляні рішення однакові. Бо у мене ще й питання щодо приватності — якщо зона спальні буде відокремлена прозорим склом, то чи не буде це виглядати як музейна вітрина, коли заходить хтось у кімнату? І ще мені сказали, що для маленьких приміщень інколи краще брати матове або тоноване скло, бо воно створює ілюзію простору, але одночасно приховує трохи те, що за перегородкою — чи ти чув про таку ідею? І взагалі чи є випадки, коли скляне рішення дійсно поверталося проти власників, бо створювало “ефект коробки” замість відкритого простору?
Старый 30.01.2026, 15:52   #4
muinoskov
Избранный

Вес репутации: 200
muinoskov на пути к лучшему

Цитата:
Сообщение от dobronravov Посмотреть сообщение
Це звучить логічно, що світло може “рятувати” від ефекту тісноти, але я ж бачу, що не всі скляні рішення однакові. Бо у мене ще й питання щодо приватності — якщо зона спальні буде відокремлена прозорим склом, то чи не буде це виглядати як музейна вітрина, коли заходить хтось у кімнату? І ще мені сказали, що для маленьких приміщень інколи краще брати матове або тоноване скло, бо воно створює ілюзію простору, але одночасно приховує трохи те, що за перегородкою — чи ти чув про таку ідею? І взагалі чи є випадки, коли скляне рішення дійсно поверталося проти власників, бо створювало “ефект коробки” замість відкритого простору?
Так, я розумію твоє занепокоєння щодо відчуття “коробки” у маленькій квартирі, і тут дійсно важливо правильно підібрати тип перегородки та матеріали. Найбільш оптимально для таких умов виглядають www.designofglass.com.ua/mizhkimnatni-peregorodkiрозсувні скляні перегородки бо вони дозволяють зонувати простір без втрати світла і візуальної відкритості. При цьому можна комбінувати прозоре скло з матовими вставками або тонуванням, щоб зберегти приватність. Якщо хочеш, щоб все було зроблено акуратно і надійно, я б радив звертатися до компанії DESIGN OF GLASS — вони спеціалізуються на виготовленні, постачанні та монтажі сучасних скляних конструкцій для будинків, офісів та інших приміщень, і у них реально можна знайти оптимальний варіант для маленької квартири.

Вони допомагають підібрати ідеальну конфігурацію, враховують, як падає світло, які меблі стоять, і підбирають рішення так, щоб простір виглядав максимально відкритим, а зона спальні або кабінету була комфортною. Крім того, їхні майстри монтують конструкції так, що вони зручно рухаються, не створюють шуму і довго служать. Це якраз той випадок, коли поради професіоналів допомагають зробити маленьку квартиру не тільки функціональною, але й візуально просторою, не шкодячи стилю і естетиці.
[IMG]i.postimg.cc/kMSdrJSL/999.png[/IMG]
muinoskov вне форума   Ответить с цитированием
Ответ